Tosti met speculaas

Sinterklaas moet deze tosti wel goedkeuren, want hij is er mede schuldig aan dat wij nu zoveel speculaas eten. 😉 Speculaas wordt veruit het meest gegeten als de Sint en zijn Pieten in ons land zijn. Wat je misschien nog niet eerder geprobeerd hebt, maar wat je zeker eens moet proberen is het maken van een tosti met speculaas!

De speculaas wordt een soort van deeg als je er deze tosti van maakt. De smaak anders dan dat je gewend bent van speculaas maar zeker zo lekker! Het is misschien niet de meest gezonde tosti, maar Sinterklaas vindt dat je vooral moet genieten als hij in het land is. Genieten zal je zeker van deze tosti!

Ingrediënten

  • 2 Kraayennest Melk Tijgerbus sneetjes
  • 250 gram Kraayennest roomboterspeculaas
  • 2 eieren
  • Suiker
  • Koek- en speculaaskruiden

Bereiding

  • Kluts de twee eieren.
  • Week de twee sneetjes aan allebei de kanten in de geklutste eieren.
  • Doe koek- en speculaaskruiden en suiker (naar eigen smaak) over de sneetjes.
  • Plet de speculaas.
  • Verspreid de geplette speculaas over één van de sneetjes en doe het andere sneetje er bovenop.
  • Leg de tosti tussen bakpapier in het tosti-ijzer. Dit is om er zeker van te zijn dat de tosti niet aan het tosti-ijzer vast blijft plakken.

TIP: Laat de tosti goed afkoelen voordat je het eet, want de suiker wordt gloeiend heet!!

Like, deel en geniet!