Tofu en avocado op stokbrood!
Wil je snel en simpel een heerlijk belegd stokbrood maken met een keer iets anders dan vlees? Uit onderzoek van NUpanel blijkt dat 31 procent van de Nederlanders het afgelopen jaar minder vlees is gaan eten. De voornaamste redenen hiervoor zijn dierenwelzijn en het milieu, maar dat er goede alternatieven in de winkels te vinden zijn helpt ook enorm. Zo heb je tofu, dat wordt gemaakt door sojamelk te stremmen. Van zichzelf heeft het een neutrale smaak, maar het neemt de smaak van andere ingrediënten makkelijk over. Daarom wordt het meestal gemarineerd (bijvoorbeeld in sojasaus) voor het bakken.
Vandaag beleggen we een heerlijk stokbrood met onder andere tofu als beleg. Je kan er zelf voor kiezen de tofu te marineren voor het bakken.
Voor het marineren leg je de tofu samen met een geleider (sojasaus, citroensap, azijn) en de gewenste kruiden in een diep bord. Prik met een vork of satéprikker een paar gaten in de tofu en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
Wat heb je nodig?
- 1 Kraayennest stokbrood
- 350 gram tofu
- 1 avocado
- 1 bospeen
- ¼ krop sla
- Een beetje koriander
Aan de slag!
- Snijd de avocado in plakken.
- Snij de sla en wortel in reepjes (de wortel kan je ook raspen!).
- Doe een scheutje olie in een grillpan en grill de tofu 5 á 6 minuten.
- Haal de tofu uit de pan en leg het even op een paar vellen keukenrol om iets uit te laten lekken. Vervolgens kun je de tofu in repen snijden.
- Snijd je brood doormidden en beleg het met de tofu, avocado, sla, wortel en eventueel wat koriander.
Like, share & geniet!