Toast met paddenstoelen en gepocheerd ei

Heb je nog een ei over en weet je niet zo goed wat je met één ei kan doen? Wij weten er wel raad mee! Check alleen eerst even of het ei nog vers is.

Om zeker te weten dat je ei nog vers genoeg is om te eten hebben we een heel koud kunstje. Leg het ei in koud water. Hoe meer de bolle kant omhoog komt drijven, des te ouder het ei is. Dat komt door de luchtkamer van het ei. Die wordt namelijk groter naarmate het ei ouder wordt. Ook kan je de versheid testen door met je ei te schudden. Hoor je niets, dan is je ei vers.
Heb jij een ei dat vers is? Lees dan snel verder wat voor een lekkere lunch je met dit ei kan maken!

Ingrediënten:

  • 1 bruine, geroosterde Kraayennest boterham
  • 5 kastanje champignons
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • Een teentje knoflook
  • Een scheutje balsamicoazijn
  • Een scheutje azijn
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Rooster de Kraayennest boterham en leg deze alvast klaar.
  • Snijd de tomaten, champignons en knoflook en fruit deze in wat olijfolie.
  • Breng een pan met water aan de kook. Als het water bijna kookt, voeg je een scheutje azijn toe.
  • Als het water helemaal kookt, zet je het vuur wat lager en maak je een draaikolk door met de garde door te pan te roeren.
  • Wanneer de kolk bijna uitgedraaid is, voeg je het ei toe.
  • Als je een vloeibare dooier wil hebben laat je het ei ongeveer 3 minuten koken, anders wat langer.
  • Voeg een scheutje balsamicoazijn en peper en zout aan de champignons, tomaten en knoflook toe.
  • Helemaal op het laatst voeg je de verse peterselie toe.
  • Schep het mengsel van champignons, tomaten en knoflook op de geroosterde boterham en plaats de gepocheerde ei er bovenop.

TIP: Wist je dat eieren sneller oud worden bij één dag op kamertemperatuur dan op één week in de koelkast!? Bewaar je eieren dus altijd in de koelkast!

Like, deel en geniet!