STOP, pak die rust en verwen jezelf met een speciale tosti

Je kent dat gevoel vast wel. Van die momenten dat je even stil staat bij het feit dat je door het dagelijkse leven raast zonder echt de tijd te nemen voor jezelf. Tijd voor jezelf nemen is erg belangrijk, het maakt je even bewust van jezelf en het punt waar je op het moment in je leven staat. Het schijnt je zelfs gelukkiger te maken als je regelmatig tijd voor jezelf neemt.

Maar hoe plan je dat in met je drukke bestaan, je werk en al die sociale contacten? Als je agenda zo vol zit moet je tijd reserveren. “Me-time” vastzetten in je agenda! Bijvoorbeeld elke woensdag als er weer een heerlijke KraayBlog uitkomt. 😉 Een andere dag kan natuurlijk ook. Maar wat belangrijk is dat je aan jezelf denkt en jezelf even lekker verwend. Dus zet die dag, dat uurtje of half uurtje gewoon vast. En ga lekker ontspannen aan slag met een van onze recepten. Deze week hebben we bijvoorbeeld een lekkere Tosti. Maar geen gewone tosti… maar eentje die net wat specialer is: een tosti SPECIAAL VOOR JOU.

Ingrediënten:

-2 sneetjes Dezem tarwe pompoen van het Kraayennest.
-75 gram tomatensaus
-Boter (om het brood mee in te smeren +/- 1 flinke eetlepel)
-1 bol mozzarella
– 4 plakjes Bundnerfleisch (verkrijgbaar bij AH) of pekelvlees.
-Een zakje geraspte cheddar
-Een beetje gehakte Bieslook

Bereidingswijze:

  • Stoof de tomatensaus lichtjes in een pannetje
  • Smelt de boter in de magnetron en smeer de sneetjes brood in met boter.
  • Draai de sneetjes om en snijd ze door de breedte door.
  • Knip de mozzarella in blokjes
  • Je hebt nu 4 halve sneetjes.
  • Smeer een sneetje in met de verwarmde tomatensaus. (Houd de beboterde zijde aan de onderkant)
  • Leg er de blokjes mozzarella op.
  • Leg daar twee plakjes vlees bovenop.
  • Leg daar bovenop nog wat mozzarella stukjes
  • Leg daar wat geraspte cheddar bovenop
  • Doe daarbovenop wat versgemalen peper en leg er een half sneetje bovenop. (Met de beboterde kant naar boven)
  • Herhaal dit proces nog een keer voor de overgebleven halve sneetjes en verwarm ondertussen de koekenpan op laag vuur.
  • Als je klaar bent met het beleggen van het brood zet je het vuur op middelhoog.
  • Na 30 seconden bak je de twee tosti’s aan beide zeiden goudbruin.
  • Als je Tosti de kleur heeft zoals op de foto hierboven dan is hij klaar om opgegeten te worden.
  • Leg ze op een bord en strooi er nog wat bieslook overheen.
  • En de laatste maar zeker niet onbelangrijke stap: Ga zitten op je favoriete plekje in of om je huis, haal even die adem en zet je tanden in deze overheerlijke tosti die jij hebt verdiend! Gewoon omdat jij het bent… 🙂

Like, deel en geniet!