Spiegeleitje met chorizo, rucola en broodcroutons
Ben je wel eens in Engeland op vakantie geweest? Dan weet je waarschijnlijk dat de Engelsen een erg stevig en uitgebreid ontbijt hebben. Het ontbijt kan variëren, maar gebakken spek en een ei maken vrijwel altijd deel uit van dit ‘full English breakfast’. Ook ‘black pudding’, oftewel bloedworst, zie je vaak terugkomen in het ontbijt. Nederlanders vinden dit vaak een te heftig ontbijt en daarom vind je hier een recept voor een iets lichtere variant!
Ingrediënten
- 10 schijfjes chorizo
- 3 eieren
- 4 sneetjes Kraayennest Tarwe casino brood
- 1 teentje knoflook
- 1 handje rucola
- 4 krieltjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Blancheer de krieltjes 2 minuten in gezouten kokend water
- Spoel af onder koud water en snijd in plakjes
- Verwijder de korsten van het brood en snijd het brood in kleine vierkantjes
- Doe flink wat olijfolie in een pan en voeg de broodplakjes toe
- Pers het knoflookteentje over de broodcroutons uit
- Voeg nog wat olijfolie toe en bak de broodcroutons goudgeel
- Was de rucola en besprenkel deze ook met wat olijfolie
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in schijfjes
- Bak de chorizoschijfjes in olijfolie in een andere pan
- Voeg de krieltjes ook toe aan deze pan
- Kruid de krieltjes met peper en zout en laat deze rustig bakken
- Breek de eieren in een kom en giet ze op de aardappel- en chorizoschijfjes
- Bak het spiegelei tot de eiwitten opgesteven zijn
- Schuif het spiegelei op een bord en bestrooi deze met broodcroutons en rucola
Heb jij nog leuke vakantiefoto’s van je favoriete vakantie-ontbijtje, speciale bakkerij en/of de mooiste ontbijtlocatie? Stuur onder dit bericht een foto en maak kans op een overheerlijke #KraayVlaai naar keuze! Elke twee weken kiezen wij de leukste foto uit. Doen dus!
Like, deel en geniet!