Speculaas trifle met rood fruit

Morgen is het zo ver, pakjesavond!
Grote kans dat dan ook je gourmetstel van zolder komt en je met de hele familie gezellig aan tafel gaat dineren voordat de beste Sint langskomt met cadeautjes. Om je avond helemaal compleet te maken, wil je het diner natuurlijk ook afsluiten met een heerlijk toetje; als jullie daar nog ruimte voor hebben.
😉 Wij hebben weer een heerlijk recept voor je dat ook ideaal is om te gebruiken na 5 december, wanneer je nog speculaas en pepernoten over hebt. We houden je niet langer in spanning, aan de slag met een heerlijke recept voor speculaas trifle met rood fruit!

Ingrediënten:

– Kraayennest speculaas naar keuze
– 250 gram mascarpone
– 50 gram witte chocolade
– 450 gram bevroren rood fruit naar keuze
– 3 eetlepels suiker
– 1 vanillestokje
– 1 limoen
– 125 ml slagroom
– bakje vers fruit naar keuze (ter garnering)

Bereiding:

– Kook het bevroren rode fruit.
– Voeg de suiker en het sap van de limoen toe als het fruit ontdooid is en laat dit vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
-Zeef het daarna en houd het sap apart van de vruchten.
– Klop de slagroom en meng dit met de mascarpone.
– Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg de vanille ook toe.
– Verkruimel de speculaas
(Geen probleem als daar nog stukjes in zitten)
– Daarna kan je je trifle in laagjes verdelen over vier glazen
– Schep eerst een laagje van het rode fruit in elk glas, vervolgens het mascarpone mengsel, dan de speculaaskruimels met geraspte witte chocolade en daarna het vruchtensap. Herhaal dit nog een keer, garneer met vers fruit en zet de desserts dan in de koelkast

Zie daar: een heerlijke speculaas trifle met rood fruit.

Like, share, geniet en alvast een hele gezellige pakjesavond!