Speciaal voor de liefhebbers: een cake bowl!

Heb je het al gehoord? Er is een nieuwe trend voor alle liefhebbers van de poké bowl, buddha bowl, smoothie bowl en eigenlijk alles wat in een kommetje zit. Die nieuwe trend is: de cake bowl! Het principe is simpel en net als alle andere bowls. In het geval van de cake bowl doe je laagjes cake en bavarois of chocolade ganache (een chocoladecrème) in een kom. Hier doe je alles bij wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, noten, cakeversiering, jam, glazuur, caramel, koekjes en nog vééél meer. Vandaag gaan we de uitdaging aan en maken wij de basis van onze eigen cake bowl met roombotercake en vanille bavarois! Aan de slag!  

Ingrediënten:

– ‘t Kraayennest roomboter cake
– Chocoladepasta
– Verse aardbeien
– Amandelschaafsel
– 1 gelatineblaadje
– 50 ml melk
– 40 ml slagroom
– 1 eidooier
– 1/2 vanillestokje
– 15 gram suiker

Bereiding:

– Snijd de roombotercake in blokjes en leg een aantal blokjes cake onderin de kom waarin jij je cake bowl wilt maken.
– Week het gelatineblaadje in water.
– Verwarm de melk met het merg uit het vanillestokje. Pas op dat je dit niet laat aanbranden!
– Klop de eidooiers met de suiker in een aparte kom. Doe een beetje van de vanillemelk bij de eidooiers, meng dit goed en giet het mengsel dan bij de rest van de melk in de pan. Blijf dit verwarmen op laag vuur tot het mengsel dik genoeg is.
– Haal de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en laat dit oplossen.
– Klop de slagroom en meng dit daarna door het mengsel in de pan als deze afgekoeld is.
– Giet dit mengsel over de cakeblokjes in je cake bowl en bouw laagjes met cake en bavarois.
Laat dit opstijven in de koelkast.
– Zet de pot chocoladepasta voor een paar seconden in de magnetron zodat je een soort chocoladesaus krijgt.
– Schenk dit over je cake bowl en garneer met verse aardbeien en het amandelschaafsel.

Natuurlijk kan je genoeg andere garnering toevoegen aan je cake bowl!

Wees zo creatief mogelijk en deel deze natuurlijk ook met ons! Like, share en geniet!