Soesjestaart met chocoladesaus en banaan

Een soesjestoren is een soort Jenga onder de desserts. Durf jij de uitdaging aan om de soesjes te stapelen of ben je bang dat alle soesjes van elkaar afglijden? Daar hoef jij je echt geen zorgen over te maken, want iedereen speelt vals bij het maken van een soesjestaart!

De soesjes staan namelijk echt niet uit zichzelf zo stevig in een toren. Het geheim zit hem in de kegelvorm van karton, die verstopt zit achter alle soesjes. Dus voordat je begint met stapelen, heb je eerst wat te knutselen! Vorm een kegel van een stuk stevig papier, wikkel deze in met aluminium of huishoudfolie en stapelen maar!

Ingrediënten:
– ‘t Kraayennest slagroomsoesjes
– 2 bananen
– 280 milliliter melk
– 180 gram suiker
– 60 gram cacaopoeder
– 3 gelatineblaadjes

Bereiding:

– Snijd de soesjes door de helft en snijd de banaan in plakjes.

– Leg op elke bodem van het soesje een plakje banaan en doe vervolgens de bovenkant er weer op.

– Week de gelatineblaadjes in koud water.

– Breng de melk met de suiker aan de kook. Als dit kookt, haal de pan van het vuur en voeg dan de cacaopoeder toe.

– Laat het zachtjes verder koken en voeg dan de gelatine toe.

– Als je chocoladesaus klaar is, stapel dan de soesjes op.

– Begin met een laag soesjes onderin rond de kegelvorm.

– Dip vervolgens voor de volgende laag eerst de onderkant in de saus en stapel zo verder naar boven.

En klaar is de heerlijke soesjestaart! Like, share en geniet!