Soep in brood
Met deze kou wil jezelf je graag opwarmen én warm houden. Naast jezelf erop kleden is er nog een andere manier om warm te worden: soep!
Die geeft je namelijk net even de opkikker die je nodig hebt tijdens de lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk na een lange dag werken. En wist je dat jij niet de enige bent die dit graag eet? Leuk feitje: soep is namelijk een gerecht dat in álle culturen wordt gegeten. Erg leuk, want daardoor is deze maaltijd altijd anders… én lekker!
Vandaag gaan we zelf soep maken. Wel zo prettig, want het voordeel aan zelfgemaakte soep is dat je die makkelijk een aantal weken in kunt vriezen. Zo kun je die op ieder gewenst moment eten. En vandaag wordt die soep: een gele paprikasoep die we daarna gaan serveren in brood!
Wat heb je nodig?
- 4 Kraayennest kaiserbroodjes
- 3 gele paprika’s
- 1 grote ui
- 1 liter kippenbouillon
- 1 teen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- Rijstazijn
- Crème fraîche
Aan de slag!
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij het daarna de paprika en de bleekselderij in kleine stukjes.
- Snijd de kapjes van de Kraayennest Kaiser broodjes en hol deze uit. Bewaar de inhoud!
- Fruit de ui en de knoflook in een hoge pan, voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Giet de bouillon in de pan en kook de bouillon. Wacht tot de ui, knoflook en paprika goed zijn gefruit en gebakken.
- Pureer de soep vervolgens en breng op smaak met rijstazijn, peper en zout.
- Draai kleine balletjes van het brood dat je hebt uitgehold. Schep de soep in het kommetje brood en verdeel er wat broodballetjes in.
- Doe er een lepel crème fraîche doorheen om hem extra romig te maken.
Like, share & geniet!