Snelle en leuke back-to-school lunchboxen voor de kids!

De schoolvakanties zitten er na een aantal heerlijke weken nu toch echt op. Dat betekent voor de kids: terug naar school! Altijd weer even spannend zo’n nieuw schooljaar, maar altijd een feestje om alle vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Vandaag besteden we aandacht aan leuke lunchboxen voor de kids. Natuurlijk willen we dat de lunchbox niet alleen lekker, maar ook gezond is voor de kinderen. Als we aan de combinatie lekker en gezond willen voldoen, dan zijn de variaties eindeloos hoor! De basis bestaat namelijk uit: boterhammen, fruit en groente. Aan de slag!

Benodigdheden:

– Kraayennest brood naar keuze
– Fruit
– Groenten

Bereiding lunchboxen:

Een lekkere en gezonde lunchbox is eigenlijk zo gemaakt. Allereerst kies je een boterham voor de kinderen. Neem bijvoorbeeld volkorenbrood. Een gezonde keuze want volkorenbrood zit boordevol vezels en andere goede voedingsstoffen! Deze zou je kunnen beleggen met een lekkere plak kaas, leverworst of iets anders dat je kinderen lekker vinden.

Als fruit kun je kiezen uit appels, mandarijnen, kiwi’s, druiven, aardbeien, sinaasappels of een ander stuk fruit dat jij geschikt vindt voor de kinderen. Sinaasappels zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine C en zorgt daardoor voor extra energie.

Als groente kun je kiezen voor een lekker stuk komkommer of paprika. En… Snoeptomaatjes zijn natuurlijk ook altijd lekker als snack!

Daarna kun je de aankleding van de lunchbox natuurlijk zelf zo leuk maken als je wilt. Je zou bijvoorbeeld van de groenten een gezicht op de boterham kunnen maken of met een vormpje de boterhammen om kunnen toveren tot ster of hartje. Je kunt de box zo creatief maken als jij en de kinderen zelf willen!

Hoe je de lunchbox ook aankleedt, één ding is zeker: met zo’n lunchbox genieten jouw kinderen gegarandeerd van een lekkere, gezonde en feestelijke lunch! 😊

Wat voor lunchbox maak jij graag voor de kinderen?

Like, share en geniet!