Sinterklaastrifle

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. Mijn beste vrind, jouw beste vrind, de vrind van ieder kind! Zaterdag is het weer zover; pakjesavond! Kinderen krijgen door de spanning vaak geen hap door hun keel. Hoe kan je ervoor zorgen dat de kinderen toch wat eten voordat pakjesavond begint? Juist, door een Sinterklaastrifle te bereiden!

Deze trifle is gemaakt van verschillende Sinterklaaslekkernijen, zoals taaitaaipoppetjes, pepernoten, schuimpjes, tum tum en een chocoladeletter. Vooral de chocoladeletter mag niet ontbreken in deze trifle. De chocoladeletter is overigens ook de meest gegeten lekkernij rondom Sinterklaas. Wij, Nederlanders, eten de meeste chocoladeletters, maar er worden ook flinke aantallen naar Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten verscheept. De Nederlandse emigranten in die landen eisen chocoladeletters op. Maar wees niet bang hoor, wij hebben altijd voldoende chocoladeletters voor jou in onze winkels liggen… 😉

Ingrediënten

  • 1 Kraayennest melkchocoladeletter, grof gehakt
  • 8 taaitaaipoppetjes
  • 100 gram strooigoed (pepernoten, schuimpjes en tum tum)
  • 200 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 milliliter slagroom
  • 4 eieren
  • 1 bakje mascarpone of 250 gram zachte roomkaas
  • 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels gemalen kaneel

 Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop met een mixer de boter met 200 gram suiker en een mespunt zout in ongeveer 15 minuten tot een luchtige crème
  • Klop één voor één de eieren door de luchtige crème
  • Zeef het bakmeel en de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het in ongeveer 50 minuten gaar. Laat het daarna een uur afkoelen
  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
  • Roer de mascarpone (of de zachte roomkaas) los en meng het met de chocoladebrokken en de kaneel
  • Snijd de cake in plakken van 1 centimeter
  • Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken en zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand
  • Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal
  • Dek het slagroommengsel af met de cakeplakken die je nog over hebt
  • Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover
  • En serveren maar!

Like, deel en geniet!