Sint tiramisu met speculaas!
Het heerlijk avondje is gekomen! Vanavond is het zo ver: pakjesavond. Naast pakjes en Sinterklaas staat deze avond bij vele families gelijk aan gezellig samen eten. Dit kan heel simpel met gourmetten en een stokbrood van het Kraayennest of lekker uitgebreid met een 3-gangen diner inclusief een goed stuk vlees. Ga jij vanavond ook samen eten met de hele familie en ben je nog op zoek naar een lekker toetje? Zoek dan niet verder! Wij hebben namelijk een heerlijk recept voor je 😉 We gaan vandaag namelijk een echte Sint tiramisu met speculaas maken. Laten we snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
- 1 espressostick
- 50 ml heet water
- 1 mandarijn
- 125 ml verse slagroom
- 250 g mascarpone
- 2 el karamelsiroop
- 200 g Kraayennest speculaasbrok
- ½ el cacaopoeder
Aan de slag met de tiramisu!
- Om te beginnen gaan we de espressostick mengen met het hete water. (TIP: je kunt in plaats hiervan natuurlijk ook 50 ml verse espresso gebruiken)
- Boen de mandarijn schoon en rasp de schil.
- Klop de slagroom stijf met een mixer en roer de mascarpone los met een vork.
- Spatel vervolgens de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp en de karamelsiroop door de stijfgeklopte slagroom.
- Hak de speculaas in kleinere stukken en dip deze een voor een in de espresso en bedek met deze stukken de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de speculaas en dek dit vervolgens weer af met een laag, in de espresso gedoopte, speculaas. Verdeel vervolgens de laatste mascarpone over de speculaas.
- Strooi met behulp van een zeef de cacaopoeder over het geheel.
- Laat de tiramisu minimaal 60 min. opstijven in de koelkast.
- En genieten maar!
Heb je geen zin om de hele middag in de keuken te staan? Kom dan nog snel even langs in één van onze winkels voor een heerlijke Kraayennest pepernotenvlaai! 😉