Simpele sint cheesecake!
Afgelopen zaterdag is de Sint weer aangekomen in Nederland. Onze bakkerij staat daarom helemaal in het teken van Sinterklaas. Stapels chocoladeletters, speculaasjes en marsepein omringen onze broden! Ook kunnen wij naast de geur van vers gebakken brood genieten van de heerlijke aroma’s van speculaas die onze neuzen betreedt.
Naast al die lekkernijen en lekkere geuren, staat Sinterklaas natuurlijk in het teken van gezelligheid. Lekker met de hele familie binnen onder het genot van een kopje thee of koffie en wat lekkers erbij. Dan kun je gaan voor een van de heerlijke koekjes of cakes van het Kraayennest of lekker zelf de keuken in duiken!
Niet alleen wij, maar ook jullie kunnen deze gezellige geuren en smaken in huis halen met het recept van deze week. We gaan aan de slag met onder andere speculaasjes en speculaaskruiden om een heerlijke Sint cheesecake in elkaar te zetten!
Wat heb je nodig?
- 200 gram Kraayennest speculaasjes
- 60-75 gram roomboter
- 400 gram monchou
- 1 tl speculaaskruiden
- 100 gram basterdsuiker
- 2 eieren
Aan de slag!
- Om te beginnen gaan we de oven voorverwarmen op 180 graden.
- Maal de speculaasjes fijn met bijvoorbeeld een keukenmachine of een deegroller.
- Smelt de boter in de magnetron en meng de gesmolten boter vervolgens met de speculaaskruimels.
- Schep het mengsel in een ingevette bakvorm en druk het geheel plat met de achterkant van een lepel.
- Meng vervolgens de monchou, suiker, speculaaskruiden en eieren in een grote kom. Meng dit tot de meeste klontjes uit het beslag zijn verdwenen.
- Verdeel het beslag vervolgens over de bodem van speculaaskruimels en strijk het geheel glad.
- Bak de cheesecake circa 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- En smullen maar!
Ter decoratie kun je eventueel de cheescake nog bestrooien met kruidnoten, karamel, amandelschaafsel of een andere lekkere smaakmaker naar jouw keuze!