Say cheesecake!

Een van de meest populaire baksels ter wereld is natuurlijk de cheesecake! Tegenwoordig bestaat deze in allerlei variaties: met chocolade, citroen, kokos, no bake of als miniatuur versie. De basis is natuurlijk altijd hetzelfde, namelijk een krokante bodem met een romige vulling. Ter ere van Cheesecakedag leggen wij je vandaag uit hoe je de perfecte basis voor een no-bake cheesecake maakt, zodat je morgen heerlijk kan genieten van je eigen gemaakte lekkernij. Aan de slag!

Ingrediënten:

250 gram ‘t Kraayennest roomboterkoekjes
100 gram ongezouten roomboter
250 gram slagroom
250 gram mon chou
150 gram yoghurt
50 gram kristalsuiker

Bereiding:

Smelt de roomboter in een steelpannetje en verkruimel de koekjes. Meng de kruimels vervolgens door de gesmolten boter. Schep dit mengsel in een bakvorm en druk deze aan tot een gladde bodem. Zet dit 10 tot 15 minuten in de koelkast.

Klop met een mixer of garde de overige ingrediënten tot een glad mengsel. Schep dit op de cheesecakebodem en laat de bodem met het mengsel minstens 4 uur in de koelkast staan. Wil je een iets frissere cheesecake? Dan kun je ervoor kiezen de cheesecakebodem met het mengsel 2 uur in de vriezer te zetten!

Als topping op de cheesecake kan je allerlei ingrediënten gebruiken zoals lemon curd, vers fruit of geschaafde chocolade.

Zie daar: je eigen heerlijke cheesecake! Like, share en geniet!