Quiche van brood, spek, kaas en ei

Vrijdag is het Wereld Ei Dag! En daarom hebben wij deze week een leuk en gemakkelijk receptje met een ei! Eieren zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam en gezond. Ze bevatten namelijk belangrijke vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je lichaam gezond te houden.

Nederland heeft ook zo zijn eigen ei tradities. Denk maar aan Pasen. Dan gaat heel Nederland op zoek naar eieren die door de Paashaas worden verstopt. Een leuk weetje is dat tijdens de Paasdagen Nederlanders gemiddeld zo’n 32 miljoen eieren eten! Dit betekent gemiddeld 2 eieren per persoon. Normaal gesproken eten we gemiddeld 2 eieren per week, maar met Pasen voelen we dus extra veel liefde voor het ei! Bij het Kraayennest maken wij natuurlijk regelmatig gebruik van eieren. Genoeg reden dus dat het ei zijn een eigen dag heeft gekregen!

Misschien willen jullie na het maken van dit receptje wel elke dag een ei! 😉

 

Ingrediënten

  • Boter
  • Kraayennest melk casinobrood (vierkant of rond)
  • Ei
  • Ontbijtspek
  • Peterselie
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.
  • Smelt boter in een steelpan
  • Snijd ondertussen de korsten van het brood zo dun mogelijk
  • Besmeer het brood met een bakkwast aan 1 kant met boter
  • Duw de boterham met de beboterde kant naar onder in holte van een muffinvorm of een andere kleine bakvorm (stevig aanduwen, zodat er een ruim kuiltje onstaat)
  • Leg de plakjes ontbijtspek rondom tegen de binnenkant van het kuiltje
  • Breek boven het kuiltje een ei
  • Bestrooi met geraspte kaas
  • Bak de quiche in de oven totdat de quiche knapperig is en het eiwit gestold is (ongeveer 18 minuten)
  • Maak het af met wat versgemalen peper en zout.

 

Tip; als je nu een extra luxe quiche wil, giet er dan bearnaisesaus overheen!

 

Like, deel en geniet!