Overheerlijke croisssantpudding voor Kerst!

Sinterklaas is het land uit, dat betekent dat de kerstboom weer versierd mag worden: we verwelkomen de kerstman weer! Wist je trouwens dat de kerstman afstamt van Sinterklaas? De Amerikaanse naam voor de kerstman, Santa Claus, is dan ook een verbastering van de Nederlandse naam ‘Sinterklaas’. De kerstman brengt inmiddels wereldwijd al een paar honderd jaar cadeaus rond. Daardoor zijn de kerstdagen in Nederland tegenwoordig dan ook de meest populaire feestdagen.

Dat er tijdens de feestdagen de nodige pondjes bijkomen, dat nemen we maar voor lief: gezelligheid met familie en vrienden staat in deze dagen voorop. Om de gezelligheid in deze koude maanden extra op te schroeven, hebben we vandaag een speciaal recept voor je: echte croissantpudding! Want hoe kom je nou beter in de kerstsfeer dan met een gezellig – en overheerlijk – ontbijt?

Ingrediënten

  • Vier Kraayennest-croissants
  • 200 milliliter melk
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eieren
  • 3 theelepels suiker
  • 3 eetlepels chocolade drops (of stukjes)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Scheur de croissants in vier stukken en leg deze in een ovenschaal
  • Strooi hier de helft van de stukjes chocola overheen
  • Klop de melk, suiker, slagroom en eieren in een kom. Giet dit over de croissants.
  • Verdeel nu de rest van de chocola erover.
  • Bak de croissantpudding ongeveer 35 minuten in de oven.

Like, deel en geniet!