MVO

MVO

MVO bakken met respect voor mens en natuur - Bakkery 't Kraayennest

Een betere wereld begint bij… brood

Je begrijpt, wij bakken met respect voor mens en natuur. We werken aan energiebesparing en afvalbeperking in onze eigen fabriek en winkels. Als vanzelfsprekend werken we met energiezuinige apparatuur, zoals onze TÜV-gecertificeerde steenvloeroven en onze hetelucht rotatie-ovens met geïntegreerde energierecycling. Uiteraard verpakken wij in gerecycled karton, gebruiken we papier met het FSC-keurmerk en afbreekbare etiketten en tape. Maar we willen meer bereiken.

Samen met onze leveranciers

Wij kiezen onze leveranciers zorgvuldig. Onze tarwe- en roggesoorten zijn voornamelijk afkomstig van boeren uit Duitsland, Frankrijk en Nederland. Hun grond is met zorg geselecteerd. En zij mesten op het juiste moment met de voorgeschreven hoeveelheden. Het transport van de boer naar de molenaar gaat per schip. Dit is milieuvriendelijker dan over de weg. Wij gaan voor 100% natuurlijk en kiezen bewust voor eerlijke en biologische ingrediënten. Ieder jaar gaan we na of onze leveranciers nog aan onze maatstaven voldoen. Met trots mogen wij daarom het Bio Certificaat van Skal Bio Controle dragen. Biologisch is bij ons ook echt biologisch.

MVO - brood - Bakkerij 't Kraayennest

 

Geef brood een kans met Magic Boxen

Het brood en gebak dat aan het eind van de dag over is, vinden wij nog te lekker om zomaar weg te gooien. Daarom verdelen we ze over Magic Boxen van Too Good To Go die jij bij ons kunt ophalen. Verrassend lekkere producten tegen een lage prijs. Download de app van Too Good To Go in de Appstore en wij laten je dagelijks weten welke producten we voor je in de Magic Boxen klaar hebben liggen.

En oh ja, blijven er aan het eind van de dag toch nog producten liggen? Dan doneren wij ze aan de voedselbank. Afvalbroodproducten gaan naar de diervoedselindustrie.