Oudejaars Borrelbrood

Na de kerst kan je waarschijnlijk even geen eten meer zien. (Op onze oliebollen na natuurlijk 😉 ) Je hebt het idee dat je wel een week vooruit kan met het voedsel dat je hebt opgeslagen tijdens de kerstdagen… Gelukkig worden er met Oud en Nieuw meestal niet van die uitgebreide diners bereid, maar staat Oud en Nieuw meer in het teken van de hapjes en de drankjes. De hapjes zijn hierbij erg belangrijk om lang van de drankjes te kunnen genieten… 😉

We hebben daarom deze week een recept voor een lekker hapje waarmee jij je familie en/of vrienden, naast onze oliebollen natuurlijk, kan verrassen op Oudejaarsavond. Een borrelbrood met kaas, ui, peterselie en knoflook waar iedereen een stukje vanaf kan plukken. Dit is een keer wat anders dan dat gewone stokbrood met verschillende lekkernijen erop!

Ingrediënten

  • Een rond, stevig, ongesneden Kraayennest brood
  • 150 gram plakjes kaas
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • Verse peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd het brood horizontaal in (net niet helemaal tot aan de bodem)
  • Snijd het brood op dezelfde wijze verticaal in. Er ontstaan nu allemaal vierkantjes
  • Snijd de plakken kaas is stukken en stop het in alle gleuven
  • Verhit de boter in een pannetje
  • Snijd de rode ui en de knoflook in stukjes
  • Fruit de gesneden ui en knoflook een minuutje in de boter
  • Zet het vuur uit en schep de verse peterselie erdoor
  • Verdeel het mengsel over het brood. Zorg ervoor dat er ook genoeg in de gleuven terecht komt.
  • Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en zet het 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Verwijder de folie na 15 minuten en plaats het brood nog 5 minuten in de oven
  • Laat het goed afkoelen voordat je het gaat eten!

TIP: Probeer ook eens andere ingrediënten dan de ingrediënten die in dit recept staan. Zo heb je steeds weer een nieuw borrelbrood!

Like, deel en geniet van dit lekkere hapje op Oudejaarsavond!