Oud brood!
Heb jij je brood te lang laten liggen en is het droog en taai geworden? Niet weggooien! Je kunt hier nog genoeg leuke dingen mee doen. Bijvoorbeeld croutons maken voor door de salade, voor bij de soep of om lekker van te snoepen bij de televisie in plaats van een zak chips! Het is gemakkelijk om te maken en de croutons zijn ongeveer een week lang te bewaren.
-Verwarm de oven voor op 200 ºc
-Snijd het brood in vierkantjes.
-Doe de vierkantjes in een ovenschaal (of op een bakplaat met bakpapier) en besprenkel ze een paar keer goed met olijfolie terwijl je ze omschudt. Vervolgens doe je naar smaak peper en zout eroverheen.
-Knijp 2 teentjes knoflook uit over het mengsel en schud dit weer goed door elkaar.
-Schuif de ovenschaal in de oven en bak de croutons in ongeveer 15 minuten goudbruin.
-Schud de croutons tussendoor nog een paar keer goed om zodat ze aan alle kanten lekker krokant worden.
-Laat de croutons goed afkoelen; daarna kun je ze ongeveer een week bewaren in een afgesloten doos/trommel met keukenpapier op de bodem.
Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook Provencaalse kruiden, paprikapoeder, chilipoeder of zelfs geraspte kaas naar eigen smaak toevoegen. Heb jij nog een idee leuk idee?
Like, deel en geniet!