Ontbijtmuffins met spek en ei

Het wordt steeds kouder, de lampjes in de kerstbomen draaien overuren en de lekkere hapjes komen weer op tafel. Oftewel: aankomend weekend begint de kerst alweer! Bij kerst denk je natuurlijk gelijk aan gezelligheid met familie en vrienden. En hoe creëer je nou beter een goede sfeer dan door overheerlijke hapjes te serveren? De tijd dat alles uit de kast wordt getrokken in de keuken is weer aangebroken…

Speciaal voor jullie hebben wij vandaag een ongebruikelijk – maar overheelijk – recept: ontbijtmuffins met spek en ei! Dus, wil jij de eerste kerstdag lekker beginnen? Lees dan snel verder!

Ingrediënten

  • 4 volkoren Kraayennest-boterhammen
  • 4 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 cherry tomaatjes
  • Verse peterselie
  • 1 lente ui
  • Peper
  • Boter

Bereidingswijze

  • Vewarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de korstjes van het brood af. Leg de boterhammen op je werkblad en rol ze plat met een deegroller. Besmeer van elke boterham één kant met boter.
  • Druk de boterham – met de ingesmeerde kant onderaan – in de muffinvorm.
  • Leg in elke muffin een plakje ontbijtspek. Doe hier een snufje peper overheen.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Tik nu voorzichtig een ei in elk van de broodbakjes.
  • Schuif de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de ontbijtmuffins 15 minuten.

Like, deel en geniet!