Nieuw jaar, nieuwe eetgewoontes!

Het is 2019 en dus is het tijd voor goede voornemens! Heb jij al een lijstje klaarstaan met wat je allemaal wilt bereiken het komende jaar? Of ben je na de eerste dag al afgehaakt omdat het toch ietsjes lastiger was dan je van tevoren dacht?

Wist je dat goede voornemens al duizenden jaren bestaan? Zo deden de Babyloniërs 4000 jaar geleden al beloftes aan hun goden aan het begin van een nieuw jaar. Zij beloofden dan om geleende voorwerpen terug te brengen en hun schulden terug te betalen.

Tegenwoordig kiezen mensen toch voor iets andere voornemens. Een groot aantal Nederlanders kiest er voor om gezonder te leven, zich minder druk te maken of zuiniger met geld om te gaan.

Heb jij ervoor gekozen om in 2019 gezonder te gaan leven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres 😉. We gaan vandaag namelijk aan de slag met een heerlijke lichte salade met knoflookcroutons. Laten we het jaar goed beginnen!

Wat heb je nodig?

  • Sneetjes oud Kraayennest brood (uit 2018) 😉
  • Teentje knoflook
  • Olie
  • Peper en zout
  • Verse bieslook
  • Tomaatjes
  • Komkommer
  • Avocado
  • Serranoham
  • Parmezaanse kaas

Aan de slag!

  • Zet de oven op de grillstand of verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pers de teen knoflook fijn en verdeel deze samen met een scheut olie over de boterham. (voor meerdere boterhammen kun je meerdere tenen knoflook gebruiken)
  • Rooster de sneetjes brood in de oven tot deze krokant en bruin zijn en haal ze dan uit de oven.
  • Snijd het knapperig geroosterde brood in kleine blokjes en laat dit even afkoelen.
  • Snijd de tomaatjes, komkommer, avocado en serranoham fijn en meng de fijngesneden stukjes en plakjes in een kom.
  • Meng in een klein schaaltje een flinke scheut olie met wat peper, zout en fijngehakte verse bieslook tot een dressing.

Strooi de dressing, parmezaan en de broodstukjes over de kom met de salade en voilà! Een gezond maar toch vullend begin van 2019! 😊