nachtbrood voor oudejaarsnacht

Veel hapjes op oudejaarsdag zijn al gebaseerd op ingrediënten uit de voorraadkast, die voor het nieuwe jaar op zouden moeten zijn. Veelal zoet en vet… Toch zit je vaak niet te wachten op een salade ernaast, want je wilt wel een stevige bodem om het tot in de kleine uurtjes vol te houden. Zorg dan dat je voldoende verse pistoletjes in huis hebt en bereid de rest overdag alvast voor!
Wat heb je nodig per persoon, die niet bang is voor een beetje een kliederboel:

  • 1 wit pistoletje
  • 1 flinke hand zuurkool (uitgelekt, gewoon uit zo’n zakje)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ui in ringen
  • 2 runder chipolata worstjes
  • ketchup
  • mayo

Zet een koekenpan op met de olie. Doe hier de ui, de zuurkool en de mosterd in. Laat dit op zacht vuur een kwartier samen smoren. Bak in een andere pan de worstjes in ca. 5 minuten net gaar, deze dek je af om vlak voor het serveren nog even op te warmen.

Snij het pistoletje dwars open. Zorg ervoor dat er een stukje van het broodje ongesneden blijft. Anders valt alles eruit bij het serveren, zo voorkom je tenminste de ergste kliederboel bij het opeten. Leg in het broodje eerst de zuurkool met ui en mosterd. Leg hier boven op de worstjes en beleg rijkelijk met ketchup en mayo. Verbeeld je niks… Vies wordt je hoe dan ook!!! Maar hoe lekker is dit?!

Dit recept kregen we van een klant uit Nijmegen, Anniek Janssen bedankt! Wellicht dat we nog eens vaker iets van haar delen, want zij houdt zelf ook een heerlijke blog bij.

Welk recept gaat bij jullie zeker mee naar het nieuwe jaar? Deel jouw ultieme broodtip op onze facebookpagina!