Mirror Glaze Cake!

Je kent het vast wel. Die taarten en cakes met een heel mooi glimmend laagje. Dit heet een ‘mirror glaze cake’. Het lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt best mee! Het belangrijkste is dat er geen bubbeltjes in het laagje zitten en dat het op de juiste temperatuur is als je deze over je taart schenkt.

Het is niet erg als je een paar keer nodig hebt om dit te oefenen, wel is het belangrijk dat je eerst een laag ‘frosting’ over je cake smeert (deze kan je gelukkig gewoon kant en klaar kopen in de supermarkt). Doe je dit niet, dan neemt de cake alle ‘glaze’ op als een spons! Vandaag leggen wij je uit hoe jij je eigen mirror glaze cake maakt!

Ingrediënten:

– 1 ’t Kraayennest roombotercake
– 50 ml water
– 140 gram kristalsuiker
– 45 gram cacaopoeder
– 95 ml room
– 3 blaadjes gelatine

Bereiding:

– Zorg er voor dat je cake een laag frosting heeft en deze in de koelkast staat
– Week de gelatineblaadjes in koud water
– Kook het water en de suiker vervolgens samen in een pan op laag vuur
– Als de suiker helemaal opgelost is, voeg dan gezeefd cacaopoeder toe
– Breng in een aparte pan de room aan de kook en voeg deze daarna toe aan het cacao mengsel
– Voeg als laatst de gelatine toe aan het mengsel en roer tot dit opgelost is
– Haal dit mengsel door een zeef om er voor te zorgen dat het iets afkoelt en er geen bubbeltjes in zitten
– Koel dit mengsel af naar 37 graden. De temperatuur kan je checken met een vleesthermometer
– Vervolgens haal je cake uit de koelkast en zet deze op bijvoorbeeld een magnetronrekje met een bak eronder zodat dit de overige glazuur op vangt
– Schenk de glazuur in het midden van de cake en werk met ronde bewegingen langzaam naar buiten tot de hele cake bedekt is

Zie daar: je eigen mirror glaze cake!