Mini Stroopwafeltiramisu

Tiramisu is een superbekend Italiaans toetje. In Venetië houden ze nog elk jaar een WK voor de beste amateur tiramisu. Alhoewel in het dessert vaak alcohol gebruikt wordt, is dat tijdens het WK in Venetië niet zo. Van oorsprong zit er namelijk helemaal geen alcohol in dit dessert. Vandaag hebben wij een heerlijk recept voor jullie waarmee jullie zelf een lekkere tiramisu op tafel kunnen zetten! Daar geven we ook een Nederlandse twist aan… We gaan de lange vingers namelijk vervangen door stroopwafels! Een supersnel en lekker toetje wat zeker bij iedereen in de smaak valt! 😉

Ingrediënten:

– 4 ‘t Kraayennest stroopwafels
– 25g kristalsuiker
– 300g mascarpone
– 250g slagroom
– 100 ml espresso
– 4 eetlepels chocoladeschaafsel

Bereiding:

– Klop de slagroom met de suiker en meng dit vervolgens met de mascarpone
– Breek de stroopwafels in kleinere stukjes en mix deze in de espresso
– Schep eerst een laagje van het slagroommengsel in een glaasje, dan een laagje verkruimelde stroopwafels. Herhaal dit tot het glaasje gevuld is.
– Bovenop strooi je vervolgens een laagje chocoladeschaafsel in plaats van cacaopoeder.

Tip: Je tiramisu is nóg lekkerder als je bovenop een dun laagje caramelsaus doet.

Like, share en geniet!