Meergranenbroodje met brie, witte chocolade en geroosterde aardbeien
Aanstaande zondag is het de Internationale dag van Chocolade. Een dag waarop je het eten van chocolade niet als zondigen hoeft te zien. Doe je dit toch wel? Wees dan niet getreurd. Het zondigen met chocolade wordt bij dit broodje namelijk gecompenseerd door de gezonde aardbeien die er ook op zitten! Maar de aardbeien zijn niet het enige wat gezond is aan dit recept, ook ons meerganenbrood is erg gezond.
Meergranenbrood is brood dat gemaakt is van meerdere graansoorten, dus naast tarwe bijvoorbeeld ook rogge, maïs, gerst of een andere graansoort. Het kan gemaakt worden van alleen volkorenmeel, alleen bloem of een combinatie van deze twee. Het donkere meergranenbrood van dit recept is gemaakt van een combinatie van volkorenmeel en bloem (ook wel tarwemeel genoemd).
Ingrediënten
- 10 aardbeien
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- 6 plakken brie
- 4 sneetjes Kraayennest meergranenbrood
- Witte chocolade hagelslag
- Roomboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aardbeien in kwarten, als ze erg groot zijn in achten
- Meng met de olijfolie en wat zout
- Rooster de aardbeitjes 15 minuten in de oven
- Verhit een grillpan en besmeer de sneetjes brood aan beide zijden met boter
- Leg ze in de grillpan en rooster er een mooi streepje op
- Beleg de broodjes met de brie, schep er wat aardbeitjes overheen en besprenkel met hagelslag
TIP! Indien je geen witte hagelslag kunt vinden kun je ook wat afraspen van een witte chocoladereep.
Heb jij nog lekkere recepten met chocolade? Laat het ons weten!
Like, deel en geniet!