Maak je eigen tapas met dit heerlijke recept!

Als jij niet naar de tapasbar in Spanje kan, dan haal je de tapasbar toch naar je eigen keuken? Eén van de meest bekende tapassoorten met brood is natuurlijk de pincho, of pintxos. Deze lekkere stokbroodjes, belegd met verschillende ingrediënten, zijn ideaal als lunch of als borrelhapje! Wist je dat wanneer je pinchos bestelt in Spanje, je deze gewoon zelf uit de vitrine kunt pakken en opeten? Bij het afrekenen tellen ze het aantal tandenstokers op je bordje en weten ze hoeveel pinchos jij hebt gegeten! Vandaag hebben we een pinchorecept voor je met de bekende spaanse tortilla!

Ingrediënten:
– ‘t Kraayennest stokbrood
– 350 gram aardappelschijfjes
– 4 eieren
– ½ ui
– 50 ml room
– 2 teentjes geperste knoflook
– Peper & zout
– Gehakte peterselie
– 1 rode paprika

Bereiding:
– Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui
– Bak de aardappelschijfjes en ui in wat olie in een koekenpan en laat deze op laag vuur garen. Bak in een aparte pan de paprikareepjes.
– Meng de eieren met peper, zout, room en de gehakte peterselie en doe dit bij de aardappels. Schud de pan even zodat het eimengsel overal in de pan zit.
– Laat het ei stollen op zacht vuur voor ongeveer 20 minuten
– Na 20 minuten kun je de tortilla voorzichtig losmaken van de pan en deze omdraaien met behulp van een bord. Doe de tortilla daarna terug in de pan en laat deze nog 10 minuten zachtjes garen.
– Snijd de tortilla in partjes als deze klaar is, leg deze op een sneetje stokbrood met een paar reepjes paprika en vergeet natuurlijk het prikkertje niet!

Like, share en geniet! 😊