Koninklijke burger

Aankomende vrijdag is het Koningsdag. Een dag waarop het overal in Nederland feest is. Er is van alles te doen die dag! Leuke markten, feesttenten, muziek en artiesten. Kortom: een enorm gezellige dag met vrienden of familie. Om die dag af te sluiten besluiten jullie om met zijn allen naar huis te gaan en daar iets te eten. Daar laat jij je familie en vrienden genieten van jouw kookkunsten! Met deze koninklijke burger maak jij Koningsdag helemaal af. Het is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken! Benieuwd naar het recept? Laten we maar snel beginnen dan! Want wat heb je allemaal nodig en hoe maak je zo’n koninklijke burger?

Benodigdheden:

– Kraayennest zachte of Kaiserbollen
– Runderhamburgers
– Oranje paprika
– Cheddarkaas
– Ketchup
– Rode ui
– Tomaat
– Komkommer

Bereiding:

– Pak allereerst een pan en verhit deze zonder daar boter of olie in te doen
– Pak de hamburgers en besmeer deze met een klein beetje olie
– Gril de hamburgers totdat deze gaar zijn  in een minuut of 8 – 9
(Vergeet niet de hamburgers zo nu en dan om te draaien)
– Vervolgens pak je de tomaat, komkommer, tomaat en uitjes
– Snijd dit allemaal in stukjes/plakken
– Daarna pak je de broodjes en snijd je deze door de helft
– Smeer wat saus naar keuze (barbecuesaus of ketchup bijvoorbeeld) over het broodje
– Als de burger gaar is, dan kun je deze op het broodje leggen
– Leg daar een plakje cheddar op, de kaas smelt vanzelf door de hitte van de hamburger
– Vervolgens kun je de uitjes, tomaat en de komkommer er overheen leggen. Je kunt nu afsluiten met de bovenkant van het broodje, maar je kunt er natuurlijk ook een dubbele hamburger van maken. Het is tenslotte Koningsdag!
– Houd de hamburger bij elkaar door middel van een satéprikker (zou leuk zijn met oranje of rood-wit-blauwe vlaggetjes😉

Zie daar een makkelijke en heerlijke hamburger speciaal voor Koningsdag!

Eet smakelijk!

Ps.: Je kunt er altijd een salade bij maken of wat frietjes. Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Laat je creativiteit erop los!!