Kaneelrolletjes van witbrood

Wie kent ze niet, de iconische kaneelrolletjes met zo’n lekker plakkerige laag glazuur erover. Wist je dat je deze ook heel gemakkelijk met gewone plakken brood kan maken? Zo hoef je niet zelf deeg te maken en te laten rijzen. Na een paar minuten kun je al aanvallen! Bijkomend voordeel: je hele keuken ruikt naar de overheerlijke kaneelrolletjes. 😉

Je zou denken dat dit een typisch Amerikaanse snack is, maar niets is minder waar! Van origine komen deze broodjes uit Zweden. Ze hebben zelfs een nationale kaneelbroodjes dag! Voor een extra boost kun je de melk voor het glazuur vervangen met koffie. Ook kan je roomkaas toevoegen aan het glazuur om het wat luchtiger te maken.

Ingrediënten:

– Sneetjes ’t Kraayennest melkbrood naar keuze
– Roomboter
– Kaneelpoeder
– Kristalsuiker
– 2 of 3 eetlepels melk (of koffie!)
– Poedersuiker
– Vanille-extract

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine ovenschaal in met boter.
– Verwijder de korsten van het brood en rol deze plat.
– Meng de suiker met kaneel tot je kaneelsuiker hebt.
– Smelt de boter en doe deze in een aparte kom.
– Haal de broodjes door de boter en vervolgens door de kaneelsuiker aan beide kanten.
– Rol de plakken brood op en leg deze dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal.
– Bak dit 15 minuten af in de oven.
– Terwijl de rolletjes bakken kunnen we de iconische topping maken.
– Meng de melk of koffie met de poedersuiker en vanille-extract tot dit de juiste dikte heeft. Het moet een beetje vloeibaar zijn, maar wel zo stevig dat het op het brood blijft liggen.
Schenk dit daarna over de nog warme kaneelrolletjes.

En klaar zijn ’s werelds makkelijkste cinnamon rolls!

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!