Het voorjaar in met Panzanella
Het zonnetje komt steeds vaker door, zo ook afgelopen weekend weer. Wij gaan natuurlijk graag mee met het zomerse oppertunisme. Daarom hebben we vandaag een recept voor een heerlijk verfrissende broodsalade voor jullie: Panzanella. Het perfecte gerecht om je familie eens mee te verrassen tijdens Pasen. Panzanella is een Italiaanse boerensalade waarin, jawel, brood is verwerkt! Dat Italianen goed zijn met tarweproducten, daar waren we al achter. Maar dat ze ook zulke salades met brood konden maken…
De oorsprong van Panzanella ligt in de regio’s van Umbrië en Toscane. De salade werd eerst vooral bereid met brood, ui, olie en azijn. Later werden hier steeds meer producten aan toegevoegd, zoals: tonijn, tomaten, komkommer of een gekookt eitje. Hoe jij je salade aankleedt laten we aan jou over, maar hierbij het recept dat wij aanraden. Fijne Pasen! 🍴
Ingrediënten
- 1 Kraayennest ciabatta brood
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 4 trostomaten
- Een halve komkommer
- 1 kleine (rode) ui
- 15 gram basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de ciabatta in grove stukken als op de afbeelding
- Doe ze in een grote kom, voeg de azijn toe en meng het
- Snijd te komkommer en tomaten in stukjes, de ui in halve ringen en scheur de basilicum in stukjes. Meng dit erbij in de kom.
- Breng de salade op smaak met zout, peper en olie.
- Laat de salade 10 minuten staan, en…
Like, deel en geniet!