Heerlijke zelfgemaakte zalmpaté

Wil jij een keer ander beleg dan de standaard kaas, ham of hagelslag? Maak dan deze heerlijke zalmpaté. Het kost weinig tijd en is helemaal niet moeilijk. Zeker het proberen waard!  

Nog even een paar leuke zalm-weetjes:

  • Wist je dat de oranjerode kleur van zalm komt van de garnalen die de zalm eet? De garnalen bevatten veel caroteen, een rode natuurlijke kleurstof die wordt opgenomen door het visvlees. De zalm heeft deze kleurstoffen nodig om zich goed te voelen en zich voort te planten.
  • Wist je dat de zalm veel omega-3 zuren bevat en rijk is aan vitamine A en D? Zalm is dus ook hartstikke gezond!
  • Wist je dat zalm eerst in zoet water leeft en na één tot drie jaar naar het zoute water trekt?
  • Wist je dat de zalm daarna spoorloos verdwijnt? Men vermoed dat de zalmen zich in de winter onder de ijskap van de Noordpool schuil houden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Genoeg informatie over de zalm, ga maar snel aan de slag met deze overheerlijke zalmpaté. Veel plezier!

Ingrediënten:

  • Kraayennest brood naar keuze
  • Blikje zalm
  • 50 gram roomboter (gesmolten)
  • 1 eetlepel rauwe ongezouten noten (bijv. cashewnoten)
  • 1 theelepel citroensap
  • Verse dille of peterselie
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Doe het blikje zalm, de roomboter en de rauwe noten in een keukenmachine en maal het fijn.
  • Je hoeft niet de graatjes van de zalm uit het blikje zalm te halen, want deze worden toch gemalen en bevatten veel calcium, dus uiteindelijk alleen maar gezond.
  • Voeg de citroensap en de verse dille of peterselie toe aan het mengsel
  • Breng daarna op smaak met zout en peper
  • Doe het mengsel in een spuitzak en leg het even in de koelkast om op te stijven
  • Daarna besmeer je een sneetje (of meer) Kraayennest brood met de zalmpaté en je bent klaar!

Like, deel en geniet!