Heerlijke wentelteefjes met geroosterde amandelen

Weten jullie wat voor dag het is? Donderdag 16 februari inderdaad, de internationale dag van de amandel! En dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven 😉

De amandel is het zaad van de amandelboom. Tegenwoordig is meer dan 80% van deze noten afkomstig uit de Verenigde Staten! En dat terwijl het vroeger typisch Aziatisch en Zuid-Europees voedsel was; een populaire snack onder de toenmalige nomaden. Ongeveer 4.000 jaar voor christus werden er al volop amandelbomen gekweekt, welke het vooral goed deden rond de Middellandse Zee. Tegenwoordig wordt de noot zowel over de hele wereld geproduceerd, als gegeten.

Maar goed, genoeg over de geschiedenis ervan. Wist je dat amandelen naast lekker, ook erg gezond zijn? Doordat de noot onder andere vitamine E, magnesium en ijzer bevat, kan het een handjevol amandelen per dag zelfs het risico op hartziekten verlagen. Maar zelfs voor afvallen is het een geschikte snack! De eiwitten, het ijzer en de gezonde vetten zullen je een voller gevoel geven, waardoor je minder snel trek hebt. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben de voedingsstoffen ook nog een goede invloed op je huid en haar!

Al overtuigd? Laten we dan maar snel beginnen met het overheerlijke gerecht: wentelteefjes met geroosterde amandelen!

Ingrediënten

  • 140 gram amandelschilfers
  • 250 milliliter melk
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 12 sneetjes Kraayennest witbrood
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 3 eetlepels boter
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  • Doe de amandelen in een kleine pan, zet de pan op laag vuur. Schud regelmatig, en rooster ze tot ze lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Haal ze hierna van het vuur.
  • Pak een grote kom. Meng hierin de eieren, melk, bakpoeder, zout, meel, amandel- en vanille-extract.
  • Laat de sneetjes brood weken in dit mengsel. Leg deze hierna ongeveer een uur in de koelkast.
  • Verhit de koolzaadolie en de boter in een koekenpan. Doe dit op middelhoog vuur.
  • Druk één voor één een kant van de geweekte sneetjes brood in de amandelen.
  • Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
  • Bestuif de sneetjes met wat poedersuiker… en klaar zijn we!

Like, deel en geniet!