Heerlijke herfst!

Afgelopen zondag is de herfst officieel begonnen. Het zal niet lang meer duren voor alle blaadjes in het bos rood kleuren en van de bomen waaien. Tijd voor mooie herfstwandelingen of leuke spelletjesavonden.

Ook de paddenstoelen komen in de herfst weer overal tevoorschijn, daarom gaan wij vandaag aan de slag met eetbare paddenstoelen! Hierin heb je natuurlijk heel veel verschillende soorten, van champignons tot shiitake. Kies vooral een paddenstoel die jou het lekkerst lijkt. We gaan namelijk een herfstbroodje met paddenstoelen maken! Dit broodje is heerlijk als warme lunch, maar kan ook prima als avondmaal met een kop soep erbij. Laten we snel de keuken in duiken!

 

Ingrediënten

  • Boterham of broodje van ’t Kraayennest
  • Eetbare paddenstoelen (bijv. champignons of oesterzwammen)
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Geraspte kaas

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op de grillstand of op 180 graden als je geen grillstand hebt.
  • Snijd de paddenstoelen, knoflook en peterselie fijn.
  • Bak deze vervolgens samen even in een pan tot de paddenstoelen al hun vocht hebben afgegeven.
  • Beleg de broodjes of boterhammen met de paddenstoelen en strooi hier vervolgens wat kaas over.
  • Leg de broodjes onder de voorverwarmde grill tot de kaas gesmolten is en smullen maar!

 

Tip: geniet optimaal van de herfst met bijvoorbeeld de heerlijke hartige snacks van ’t Kraayennest op tafel. 😉