Heerlijk stoofvlees voor de herfstdagen
Van die dagen dat het de hele dag al miezert, keihard waait en je doorweekt thuis komt nadat je door die vervelende regenbui gefietst hebt. Het is herfst en dan krijgen we weer te maken met herfstig weer. Wat is dan lekkerder dan de heerlijke geur van een stoofpotje of stoofvlees, dat de hele middag al staat te pruttelen? 😉 Het lichtpuntje aan het einde van een regenachtige dag! Loopt het water al in je mond? Vandaag hebben wij een recept voor super mals Vlaams stoofvlees met bruin bier én bruin brood! Dat wordt genieten! Laten we snel aan de slag gaan.
Ingrediënten:
– 600 gram sukadelappen (ander vlees om te stoven kan ook)
– 400 gram wortelen
– Bloem
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– Tijm
– Laurier
– 1 flesje donker bier
– 1 snee ‘t Kraayennest tarwecasino
– Grove mosterd
– Zout & peper
– Overige kruiden naar keuze
Bereiding:
– Snijd het vlees in blokjes en bestrooi dit met zout, peper en bloem.
– Snijd de wortelen in grove stukken.
– Snipper de uien grof, snijd de knoflook fijn en bak de uien aan in een grote braadpan tot ze zacht zijn. Voeg daarna de knoflook toe.
– Bak het vlees aan in een aparte pan met flink wat olijfolie. Voeg dan het vlees toe aan de pan met uien en knoflook. Spoel de pan waarin je het vlees hebt gebakken schoon met wat water. Voeg dit water vervolgens toe aan de braadpan voor extra smaak.
– Vul de braadpan daarna met het bier, voeg de stukjes wortel toe en voeg de kruiden toe. Breng dit aan de kook.
– Vervolgens pak je een snee tarwecasino. Besmeer de boterham met een dikke laag mosterd en leg deze met de mosterdkant op het vlees in de pan.
– Laat dit vervolgens minimaal een uur lang pruttelen op een laag vuurtje.
– Haal daarna de tijm en laurier uit de pan en roer alles goed door zodat er geen grote stukken brood overblijven.
– Serveer dit met gekookte aardappels, rijst of brood uit onze bakkerij (dat je bijvoorbeeld lekker in de saus kan dippen!)