Groentechips met zelfgemaakte paneermeel

Druk bezig zijn met minimaal tien dingen tegelijk. We kennen het gevoel allemaal wel. Daardoor kan het best wel eens voorkomen dat je wat vergeet. Zoals die ene Kraayennest boterham die je op het aanrecht had klaargelegd. Het kan ook zijn dat je onverwachts ergens anders gaat lunchen waardoor het brood blijft liggen in de kast. Maar wacht even voordat je het weggooit! Zo’n boterham is namelijk perfect voor het maken van paneermeel, die je goed kunt gebruiken bij dit heerlijke groentechips recept. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • Uitgedroogde of oude boterhammen
  • Ei
  • Groenten
  • Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Olijfolie

Wat gaan we doen?

  • Pak een oude, taaie boterham en wrijf deze tussen twee handen door elkaar. Zo maak je heel eenvoudig je eigen paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de groenten in plakjes
  • Klop het ei zodat de dooier mengt met het eiwit
  • Dip de groenteplakjes in het eimengsel
  • Leg de groenteplakjes op een bakplaat en bestrooi ze met het zelfgemaakte paneermeel, zout, Parmezaanse kaas en als laatst met olijfolie.
  • Zet de groentechips in de oven en wacht tot ze mooi goudbruin zijn.

En zie daar: heerlijke zelfgemaakte groentechips!

Like, share en geniet!