Goede voornemens? Beloon jezelf af en toe!

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. We hebben natuurlijk allemaal ons eigen lijstje met goede voornemens. Wat liever voor elkaar zijn, beter samenwerken met collega’s, wat vaker aan liefdadigheid doen, je ouders vaker bezoeken… en ga zo maar door. Maar wat de meeste mensen op hun lijstje met goede voornemens hebben staan is natuurlijk: Gezonder eten!
Een heel goed voornemen wat ons betreft. Elke dag een lekker belegd broodje van Bakkerij ’t Kraayennest, dit kun je natuurlijk zo gezond maken als je zelf wilt. Maar als je als echte carnivoor of zoetekauw ineens weinig vlees of suikers meer eet dan is dat moeilijk vol te houden. Spreek daarom met jezelf één vaste dag in de week af waarop je mag ‘zondigen’. Zorg dat je deze dag één gerecht eet dat buiten je goede voornemens valt. Maar alleen als je het verdiend hebt! Verzin dus aan het begin van de week een super lekker gerecht om de hele week naar toe te leven. Je zult zien dat het op die manier veel gemakkelijker is om jezelf te controleren!
Om je even op weg te helpen hebben wij hier een recept voor een heerlijke beloning voor jezelf. Een broodje ijs! Ja je hoort het goed… een broodje ijs ofwel ‘Brioche con gelato’. Maar dan met een lekkere zoete bol, of suikerbrood van ’t Kraayennest.

Ingrediënten
-Zoete bol of suikerbrood van ’t Kraayennest
-Vanilleroomijs (wil je voor een gezondere variant gaan? Kies dan voor sorbetijs)
-Pijnboompitjes
-Walnoten
-Amandelen
Karamelsaus:
-200 gram kristalsuiker
-75 ml water
-125 ml slagroom
-1 flinke eetlepel roomboter

Bereidingswijze
­
Karamelsaus
-Doe het water en suiker in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur. (NIET ROEREN, ivm de kristalisatie)
Verwarm ondertussen de slagroom in een ander steelpannetje.
Laat het mengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichtbruine karamelkleur ziet. Haal dan de pan van het vuur. (Wacht hier niet te lang mee want als de suiker verbrand wordt het heel bitter) 

Giet de verwarmde slagroom bij de karamel en roer het goed door.
-Voeg hierna de boter toe om de saus te binden.
-Eventueel kun je de karamelsaus op laag vuur nog een beetje inkoken, maar houdt er rekening mee dat de saus dikker wordt als het afkoelt! Je kunt de dikte testen door een beetje van de karamel op een koud bord te doen. Glijdt het gemakkelijk over het bord als het is afgekoeld dan kun je het nog een beetje inkoken. Blijft een stevige klodder zitten terwijl je het bord alle kanten op beweegt, dan is de saus goed!

-Pak een broodje en snijd deze open of snijd twee stukken suikerbrood af.
-Hak de noodjes met de bovenkant van je koksmes tot de gewenste grootte.
-Rooster de noten in een koekenpan totdat deze mooi gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op een bordje.
-Schep het ijs in het brood
-Schep er twee eetlepels noten overheen en sprenkel er wat karamelsaus overheen
-Doe de bovenkant van het broodje erop, druk het een beetje aan en snijd het doormidden.
-Leg het trapsgewijs op een bord en sprenkel er nog een beetje karamelsaus overheen.

Als dit broodje je niet genoeg energie geeft om er de rest van de week weer tegenaan te gaan dan weten wij het ook niet meer! 😉

Like, deel en geniet!