Gezond, gezonder, desembrood!

Wij krijgen vaak de vraag wat nou het gezondste brood is. De ene zegt volkorenbrood, de andere zegt juist koolhydraat arm brood. Wij zijn van mening dat één van de meest gezonde broden het desembrood is. Waarom? Dat leggen we je graag in deze blog uit.

Hoe gezond een brood is ligt aan meerdere elementen zoals de koolhydraten, de vezels, eiwitten en vet. Maisbrood bevat bijvoorbeeld het meeste vet en de minste vezels. Volkorenbrood bevat veel vezels en weinig vet. En koolhydraat arm brood bevat weer weinig koolhydraten en veel eiwitten. Het desembrood bevat veel calcium, ijzer en vitaminen en het bevat geen lactose, koemelkeiwit of dierlijke vetten. Daarom zijn wij van mening dat het desembrood één van de meest gezonde broden is. Om gezond extra lekker te maken hebben we een recept met desembrood en pastrami voor je.

Ingrediënten:

  • Vier zuurdesembroodjes
  • 200 gram ricotta
  • 1/3 bosje fijngehakte platte peterselie
  • 4 grote bladeren ijsbergsla
  • 1 grote vleestomaat
  • 200 gram pastrami (een soort gerookt, gepekeld rundvlees uit Roemenië).
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Meng de ricotta met de peterselie en voeg naar smaak zout en peper  toe.
  • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes
  • Snijd de broodjes doormidden en verdeel het ricotta mengsel erover.
  • Beleg de broodjes verder met sla, tomaat, pastrami, ui en komkommer.

Like, deel en geniet!