Gevuld stokbroodje Kraay
Vorige week hebben we uitgelegd waarom natuurdesembrood één van de gezondste broden is. Deze week hebben we een recept met één van de meest gegeten broden, namelijk stokbrood. Wie kent er nou iemand die nog nooit stokbrood op heeft!?
In Frankrijk is stokbrood een onmisbare toevoeging aan elke maaltijd. Het wordt vaak gebruikt om de etensresten van het bord af te deppen of om de smaak te neutraliseren voor het volgende gerecht. In Nederland wordt stokbrood niet aan elke maaltijd toegevoegd. Maar bij bijvoorbeeld het fonduen of barbecueën ontbreekt stokbrood eigenlijk nooit!
Echter wijkt het Nederlandse stokbrood in smaak af van het Franse stokbrood. In Nederland wordt bakkersgist gebruikt in plaats van zuurdesem en er wordt ‘gewoon Nederlandse’ meel gebruikt in plaats van harde tarwe. Het Franse stokbrood is daardoor iets gezonder, maar een keertje zondigen mag wel na de Blue Monday! Probeer dit recept met stokbrood, bacon, kaas, ei, bosui en volle melk eens!
Ingrediënten:
- 1 Kraayennest stokbrood
- 5 eieren
- 2 stengels bosui
- 400 gram geraspte kaas
- 400 gram gebakken bacon
- 150 milliliter volle melk
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de bosui en de bacon in kleine stukjes
- Kluts de 5 eieren door elkaar in een kom
- Voeg de melk, bacon, bosui en kaas toe aan het mengsel eieren
- Kluts het mengsel goed door elkaar
- Snijd een lange rechthoek op de bovenkant van het stokbrood. Let op! Snijd niet helemaal tot de zijkanten en de onderkant door. (ZIE FOTO)
- Haal het binnenste deel van deze rechthoek eruit
- Verdeel het mengsel in het binnenste deel van het stokbrood
- Verwarm het geheel 25 minuten in de oven
Tip: het restbrood kun je lekker insmeren met olijfolie, knoflook, peper en zout en vervolgens roosteren in de oven. En zo heb je een lekkere krokante broodsnack!
Like, deel en geniet!