Geniet van de frisse Toscaanse broodsalade!

De zomervakantie is in volle gang en dat betekent dat we weer massaal de zonnige vakantielanden in Zuid-Europa opzoeken. Of je nou al op vakantie bent geweest, nog gaat of thuisblijft: het maakt niet uit. Vandaag hebben wij namelijk een recept voor een heerlijke frisse Toscaanse broodsalade. Hiermee haal je zelf een stukje Italië in huis!   

Jaarlijks bezoeken meer dan 13 miljoen (!) toeristen de oudst bewoonde regio van Italië: Toscane. De regio heeft dan ook veel te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat Toscane behoort tot de beste wijnstreken van Italië? In de streek Chianti liggen de prachtige groene wijnbouwgebieden. Schenk daarom maar vast een goed glas wijn in, dat smaakt heerlijk bij deze salade!

Daarnaast vind je veel historische bouwwerken in Toscane, zoals de Toren van Pisa en de beroemde Ponte Vecchio. En dat het eten in de Italiaanse regio erg populair is, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Begint het al bij je te kriebelen om een reisje te boeken? Niet nodig, geniet gewoon thuis van de Italiaanse keuken!

Wat heb je nodig?

  • Een wit Kraayennest stokbrood
  • 8 cherrytomaatjes
  • Handje basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Balsamico-siroop
  • Oregano
  • Zout
  • Peper

 

Hoe bereid je de Toscaanse broodsalade?

– Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand
– Scheur of snijd het stokbrood in grove stukken en leg deze in een ovenschaal
– Besprenkel de stukken brood met olijfolie, oregano, peper en zout naar smaak
– Pers een teentje knoflook uit boven de schaal en mix de stukken brood goed met de toegevoegde ingrediënten
– Bak het brood af tot het knapperig is

– Snijd de cherrytomaatjes in stukken en besprenkel deze in een kom met drie eetlepels olijfolie en twee eetlepels rode wijnazijn. Knijp ook hierover een teentje knoflook uit
– Voeg de stukken brood en de basilicum toe en mix de inhoud van de kom goed
– Besprenkel de salade met een beetje olijfolie en balsamico-siroop, voeg de Parmezaanse kaas toe en… Genieten maar!