Gek recept met oud brood, maar te lekker om niet uit te proberen!
Blijf jij ook altijd met oud brood zitten? Of gooi je korsten vaak weg? Dat is echt zonde! Je kunt nog zoveel doen met oud brood. Je kunt het aan de eendjes voeren, maar je kunt het brood ook nog heel goed gebruiken om voor jezelf nog iets lekkers klaar te maken. Hier een nieuw recept in onze blog waarin oud brood gebruikt wordt. Het resultaat is een prachtige quiche, maar de bereidingswijze is een tikkeltje gek! Je kunt dit als ontbijt, lunch of zelfs als diner maken.
Ingrediënten
- Twee sneetjes Kraayennestbrood
- 300 gram spek
- 6 eieren
- 300 ml melk
- Geraspte kaas
- Peterselie
- Zout & peper
- Boterhamzakje (met zipsluiting)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd het brood in kleine stukjes
- Bak 3/4e deel van de spekjes even licht aan
- Mix in een kom de eieren, de melk en wat zout en peper.
- Pak het boterhamzakje en doe hier het brood en de mix bij
- Voeg daarna ook de gebakken stukjes spek toe in de zak
- Doe er daarna nog wat geraspte kaas bij
- Daarna zip je het boterhamzakje dicht en hossel je alles door elkaar heen
- Leg het boterhamzakje daarna een half uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
- Na 30 minuten giet je de inhoud van het boterhamzakje in een ronde bakvorm
- Bestrooi de bovenkant met de overgebleven geraspte kaas en spekreepjes
- Zet de bakvorm voor 25 minuten in de oven
- Eventjes af laten koelen en je hebt een heerlijk gerecht!
Like, deel en geniet!