Geen brood in huis… wat nu!?

Je kent het wel; op je vrije dag wordt je heerlijk uitgeslapen wakker. Vervolgens ga je naar de keuken om een lekker ontbijtje te maken. En dan kom je erachter dat je vergeten bent om brood te kopen! Tot overmaat van ramp is het Kraayennest op deze vrije dag ook nog eens gesloten. En nu?

Speciaal voor dit soort noodmomenten zonder Kraaybrood, hebben wij een leuke tip voor je. Ooit wel eens van een mug cake gehoord? Een mug cake is een cakeje die je in een koffiemok maakt. Deze cake maak je met een ei, havermout of muesli, honing en er wordt vaak gebruik gemaakt van banaan. Allemaal ingrediënten die je meestal wel in huis hebt.Verder kun je verder toevoegen wat jij lekker vindt; er zijn vele variaties mogelijk. Je maakt het cakeje in de magnetron dus hij is ook nog eens supersnel klaar! Hieronder zie je het recept met onze bereidingswijze:

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 2 à 3 eetlepelhavermout of muesli
  • 1 banaan
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt (als je het toevallig in huis hebt)
  • 1 eetlepel krenten

Bereidingswijze:

  • Prak de banaan in een mok. Als je nog vruchten zoals frambozen of aardbeien wilt toevoegen kun je deze het beste samen met de banaan meeprakken.
  • Voeg vervolgens het ei de havermout/muesli en de honing toe. Als je een echte zoetekauw bent kun je natuurlijk wat extra honing toevoegen 😉
  • Roer alles tot een glad beslag.
  • Roer ten slotte de krenten en de kokos door het beslag.
  • Zet de mok in de magnetron. En na ongeveer 2 minuten op circa 900 watt is je mug cake klaar!
  • Draai de mok om op een bordje en je cake valt er als het goed is uit.
  • Lekker om te eten met een paar eetlepels Griekse yoghurt. Verder kun je er nog wat vruchten, rozijntjes of hagelslag overheen strooien. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Like, deel en geniet!