Lekker frisse tzatziki om te dippen!

Wie kent hem niet: de Griekse yoghurt dip met komkommer. Omdat het vandaag Dag van de Komkommer is, hebben wij speciaal voor jullie een recept voor heerlijke tzatziki. Lekker om op je brood te smeren, om te dippen of om te combineren met gegrilde kip! Tzatziki is een frisse komkommersaus en ook supergezond! Het is een dip die je snel kunt maken. De dip blijft ongeveer twee dagen houdbaar in de koelkast. Dankzij de verfrissende komkommer en munt is deze dip dé favoriet op elke zomeravond! 😉 

Ingrediënten:

– ‘t Kraayennest stokbrood naar keuze
– 1 Komkommer
– 500 ml Griekse Yoghurt
– 1 teen knoflook
– Dille
– Munt
– Citroensap van een halve citroen
– Zout & Peper
– Olijfolie

Bereiding:

– Snijd het stokbrood in plakken
– Halveer de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes en doe deze in een zeef met wat zout. Schep dit goed door en laat de komkommer goed uitlekken
– Meng ondertussen de yoghurt met een geperste knoflookteen en de overige ingrediënten. – Meng als laatst de komkommer erdoor.

De tzatziki is dan meteen klaar om te eten, maar hij wordt nóg lekkerder als je hem een paar uur laat staan in de koelkast. Dan kunnen alle smaken goed intrekken.
Eventueel kun je de plakken stokbrood ook even kort op de barbecue grillen, voordat je deze in de zelfgemaakte tzatziki gaat dippen!

Like, share en geniet!