Frisse komkommer-zalmsalade op geroosterd brood

Deze week is het de week van de lentekriebels. Aanstaande maandag begint de lente! Voor velen het favoriete seizoen van het jaar. Het woord ‘lente’ is een oude afleiding van het woord ‘lang’ en het heeft betrekking op het lengen van de dagen. In het laatste weekend van maart wordt de klok altijd een uur vooruit gezet. Dit betekent dat het ’s avonds weer langer licht is. Men twijfelt vaak of de klok nou vooruit of achteruit wordt gezet. Hiervoor hebben wij een heel handig ezelsbruggetje; in het VOORjaar wordt de klok een uur VOORuit gezet. Zullen we wedden dat je het nu nooit meer vergeet? 😉

In de lente laat de zon zich steeds meer zien en begint de natuur weer helemaal op te bloeien. Daar kunnen wij alleen maar vrolijk van worden. Bij een mooie lentedag hoort natuurlijk een lunchrecept waar je vrolijk van wordt! Wij weten dan ook zeker dat jij vrolijk wordt van deze komkommer-zalmsalade. Deze frisse combinatie gaat jou de echte lentekriebels bezorgen!

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes Kraayennest wit casinobrood
  • 2 komkommers
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 250 milliliter biogarde roer naturel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  • Verwijder de schil van de komkommers. Halveer ze vervolgens en verwijder de zaadjes
  • Met een kaasschaaf schaaf je de komkommer in dunne plakjes
  • Meng de biogarde, citroensap en olijfolie met elkaar
  • Pel de knoflook en pers deze boven het mengsel van biogarde, citroensap en olijfolie uit met een knoflookperser
  • Voeg de komkommer en de zalm aan het mengsel toe en meng het geheel door elkaar
  • Breng het op smaak met zout en peper
  • Rooster de sneetjes even kort in de oven of in een broodrooster
  • Serveer de komkommer-zalmsalade op het casinobrood

TIP: Als je van een sterke smaak houdt, voeg dan nog wat snippers rode ui toe aan de salade!

Like, deel en geniet!