Fris zalm-waterkers stokbrood!
De tijd gaat snel, morgen is het namelijk alweer juni. De maand waarin de zomer officieel van start gaat! Al hebben we afgelopen week natuurlijk al een lekker voorproefje gehad. Bij de zomerse temperaturen denk je natuurlijk al snel aan zon, zee, strand… En natuurlijk de frisse zomerse maaltijden! Speciaal daarvoor hebben wij vandaag een heerlijk recept voor jullie: stokbrood met zalm en waterkers. Ideaal als ontbijt, maar ook overheerlijk voor bij de barbecue. Dus, laat 21 juni maar komen! 🙂
Ingrediënten
- 1 groot Kraayennest stokbrood
- 40 gram waterkers
- 150 gram roze zalm
- 3 eieren
- Een halve krop sla
- Een halve komkommer
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1,5 theelepel hete currypoeder
Bereiding
- Kook eerst de eieren ongeveer 8 minuten lang. Pel ze en snijd ze in plakjes.
- Haal ondertussen de buitenste bladeren van de krop sla af. Was de binnenste bladen ervan.
- Was de komkommer en snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Meng de Griekse yoghurt met het currypoeder. Voeg eventueel peper en zout op smaak toe.
- Snijd het stokbrood doormidden.
- Beleg het stokbrood op deze volgorde: sla, komkommer, zalm, de plakjes ei, het mengsel van de Griekse yoghurt en de waterkers. Leg vervolgens het bovenste gedeelte van het stokbrood er weer op.
- Snijd het brood in gelijke stukken, en je bent klaar voor je ontbijt en/of barbecue!
Like, deel en geniet!