Eton mess van kerstkransjes

Wie zegt dat je de typisch Engelse Eton Mess alleen in de zomer mag eten? Dit lekkere toetje zit dan wel vol met zomerse vruchten en heerlijk lichte meringue, maar het is ook perfect als je een niet te heftig toetje wilt na het kerstdiner! Zo heeft iedereen nog ruimte over voor het dessert (en we weten allemaal dat het toetje niet naar de maag gaat, maar naar het hart).😉 Dus zeg maar dag tegen de kerstpudding en hallo tegen je nieuwe favoriete kersttoetje. Benieuwd hoe je deze Eton Mess maakt? Aan de slag!

Ingrediënten:

– 100g ‘t Kraayennest kerstkransjes schuim
– 50g suiker
– twee takjes munt
– Pistachenootjes
– Witte chocolade
– Verse frambozen
– Slagroom

Bereiding:

– Meng de suiker en muntblaadjes met een vijzel tot je muntsuiker hebt.
– Voeg deze suiker bij de slagroom en klop dit mengsel op.
– Hak de pistachenootjes en de witte chocolade.
– Breek vervolgens de kerstkransjes in stukjes.
– Bouw dit op in een glaasje met onderin wat slagroom, daarop de kerstkransjes en dan de frambozen. Helemaal bovenop strooi je de gehakte pistache nootjes en witte chocolade stukjes.
– Natuurlijk kan je dit ook mooi opmaken op een rond bord in de vorm van een grote kerstkrans en serveren met een heerlijke dessertwijn.

Zie daar: een heerlijk toetje!

Like, share en geniet! 😊