Een Vierdaagse ontbijtje

#Kraayblog Voor alle Vierdaagselopers speelt voeding een zeer belangrijke rol om goed te kunnen presteren. Met een goed ontbijt kun je al ver komen. Het beste kun je kiezen voor een bron van goede koolhydraten, eiwitten en vetten zodat je er de komende paar uur even flink tegenaan kan. Het slimste is ook om 1 á 2 uur voor het lopen te ontbijten. Dan heeft je lichaam de tijd om het goed te kunnen verteren. Vandaag een tip voor een goed gebalanceerd ontbijt. Het ontbijt: een volkorenboterham met hummus, tomaat en andere lekkere ingrediënten. Zo kom je de eerste paar kilometers wel door. Aan de slag!

Benodigdheden:

  • 1 – 2 eieren
  • 2 – 4 volkoren boterhammen van ’t Kraayennest
  • Hummus, zoutarm
  • Een klein beetje sla, spinazie of rucola
  • Een paar plakjes tomaat of paprika
  • Italiaanse kruiden
  • Eventueel een appel of een ander stuk fruit voor de nodige vitamientjes

Bereiding:

-Bak het ei (of de eieren) in de koekenpan en doe hier wat peper en Italiaanse kruiden bij.

-Vervolgens pak je een of twee sneetjes volkorenboterhammen en beleg je deze met hummus

-Daarna spoel je de tomaten af, snijd je hier wat schijfjes vanaf en leg deze op de boterham met hummus. Snijd een paar stukjes paprika en leg deze vervolgens ook op de boterham.

– Als je dit gedaan hebt, kunnen het ei en de sla erbij en zie daar: een heerlijk broodje gezond.

Nu kan je met een volle tank aan de start gaan staan. Veel succes!