Een verrukkelijke ciabatta met roombrie, oude kaas, walnoot en honing uit de oven

In het kader van de Werelddierendag van gisteren hebben we deze week een recept voor een vegetarisch broodje: Ciabatta met roombrie, oude kaas, walnoot en honing uit de oven. Een recept voor de echte kaaskoppen onder ons!

Brie is afkomstig uit het hart van de Franse briestreek. Vandaar dat het ook brie heet. Roombrie heet Roombrie, omdat de zorgvuldige rijping, in speciaal uitgeruste rijpingskelders, zorgt voor een romige zuivel en een met witflora bedekte oppervlakte. Door dit rijpingsproces ontstaat namelijk de delicate, milde smaak van Roombrie. De combinatie van deze Roombrie met oude kaas, walnoot en honing uit de oven is echt verrukkelijk!

Voor de mensen die denken dat gesmolten kaas meer vet bevat dan normale kaas hebben we een leuk weetje. Dit is namelijk niet waar! Door het verwarmen wordt het vet alleen maar meer zichtbaar. Je ziet dan pas hoe vet kaas eigenlijk is… 😉

 Ingrediënten:

  • Ciabatta van Bakkerij ’t Kraayennest
  • Oude kaas
  • 6 plakjes roombrie
  • 6 walnoten
  • 2 scheutjes honing
  • Tijm
  • Tuinkers
  • 1 handje sla melange
  • 1 tomaat
  • Zonnebloempitjes

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de ciabatta van Bakkerij ’t Kraayennest open
  • Beleg allebei de kanten helemaal met oude kaas
  • Verdeel de stukjes roombrie over de oude kaas
  • Leg op ieder stukje roombrie een walnoot
  • Besprenkel het geheel met wat honing (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Doe wat tijm over het broodje
  • Plaats het geheel 6 minuten in de voorverwarmde oven
  • Garneer ondertussen het bord met wat sla melange, tomaat en zonnebloempitjes
  • Haal het broodje na 6 minuten uit de oven en maak het af met wat tuinkers

Like, deel en geniet!