Winterdipje overwinnen met speciale wentelteefjes!

Winterdipje? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen met de kou van de afgelopen dagen. Maar geen zorgen, over drie weken begint de lente alweer! Om een winterdip tegen te gaan kan het helpen om veel te bewegen, veel daglicht te zien en veel creatief bezig te zijn. En creatief bezig zijn, dat doe je natuurlijk het liefst in de keuken! Want zeg nou eerlijk… Wat is er in de winter lekkerder dan een ontbijt met wentelteefjes? Een heerlijke oer-Hollandse lekkernij. Vroeger werd het vaak als recept gebruikt voor oud, droog brood. Want het weggooien van brood is zonde, toch? Maar eigenlijk zijn ze veel te lekker om het alleen van oud brood te maken… Vandaag hebben we daarom een bijzondere variatie voor je klaarstaan: wentelteefjes met roomijs (of ander ijs naar keuze) en tuttifrutti! Zo kom jij die koude dagen wel even door. 🍴

Ingrediënten

  • 8 sneetjes Kraayennest witbrood
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • Suiker naar smaak
  • Bak roomijs
  • 50 gram tuttifrutti

Bereiding

  • Klop het ei, de melk, kaneel en suiker in een beslagkom tot een geheel
  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood
  • Week het brood in het mengsel
  • Verwarm het brood in een koekenpan met boter tot het goudbruin is
  • Serveer de wentelteefjes met wat roomijs en de tuttifrutt en…

Like, deel en geniet!