Een luxe broodje omelet!

Tegen een lekker omeletje op brood op de zondagmorgen zegt bijna niemand nee. Maar als je dit vaak genoeg eet, gaat het op den duur misschien toch een beetje vervelen. Dit klinkt misschien verwend, maar het is heel menselijk om uitgekeken te raken op dingen die je constant hetzelfde doet.

Daarnaast is het ook goed voor je om je eetgewoontes te variëren. Zo krijg je van alle voedingsstoffen voldoende binnen. Vandaag gaan we daarom variëren! Van een gewoon omeletje op brood maken we een luxe, maar toch simpel gevuld broodje. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

 

  • Kraayennest ciabatta
  • Ui
  • Gehakt
  • Paprika
  • Tomatenpuree
  • Ei
  • Peterselie
  • Peper en zout

 

Aan de slag!

 

– Snipper de ui en snijdt de paprika in kleine blokjes en kruid het gehakt met jouw favoriete kruiden.

– Verhit een pan en bak hierin de ui en de paprika tot de ui glazig is. Voeg vervolgens het gekruide gehakt toe en bak mee tot het gehakt rul is. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog even zachtjes pruttelen.

– Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd aan de bovenkant van de ciabatta een rechthoek uit op ongeveer 1cm afstand van de rand. Pak vervolgens een lepel en hol het broodje uit.

– Vul het uitgeholde broodje met het gehaktmengsel uit de pan en breek hierboven één ei zodat deze op de vulling ligt. Bak het broodje ongeveer 10 minuten totdat het ei gaar is.

– Besprenkel het broodje met wat fijngehakte peterselie en smullen maar! 😊

Tip: als smaakvariatie kun je het broodje voor je het vult ook nog beleggen met plakjes bacon.