Een heerlijke vegetarische burger!

Ben jij gek op burgers? Dan gaan wij jou deze week blij maken met een heerlijk nieuw burgerrecept! Het leuke aan broodjes hamburger is dat er een heleboel variaties bestaan en je dus iedere keer wat nieuws kunt proberen. Met kaas, zonder kaas, met rundergehakt of juist met kip. Vervolgens kun je ook nog eens variëren met hetgeen wat je op de burger doet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jijzelf of iemand in je huishouden niet zo van vlees houdt. Ook dan is er keuze genoeg! Vandaag hebben we dan ook een recept waarbij we geen broodjes hamburger gaan maken met vlees, maar met groenten!

Ingrediënten:
– ‘t Kraayennest Pompoenpittenbroodje 4x
– 200 gram zwarte bonen
– Een halve groene paprika
– Een halve ui
– 1 teen knoflook
– 1 ei
– 50 gram walnoten
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel chilisaus
– Babyspinazie
– Ketchup of knoflookmayonaise

Bereiding:
– Leg de zwarte bonen op bakpapier en bak deze ongeveer 20 minuten.
– Maal de zwarte bonen grof in een kommetje met een vork.
– Snijd de ui en paprika in kleine blokjes.
– Meng deze ingrediënten samen met wat knoflook, ei, walnoten, soja- en chilisaus in een foodprocessor.
– Voeg als laatst pas de bonen toe zodat deze niet fijngemalen worden.
– Vorm van dit mengsel 4 burgers en leg deze voor een halfuurtje in de koelkast.
– Bak de burgers vervolgens aan beide kanten voor 8 tot 10 minuten.
– Beleg de broodjes met de burger, babyspinazie en de ketchup of knoflookmayonaise.
– Eventueel kan je de burgers ook beleggen met andere groentes zoals courgette, tomaat, of rode ui.

En zie daar: een heerlijk broodje burger! Like, share en geniet!