Een heerlijke lunch tijdens kerst met deze kerstsandwiches!

Het is alweer bijna kerst. Nu draait kerst natuurlijk met name om gezelligheid en heerlijk samen eten. Er zijn heel veel recepten met heerlijke maaltijden voor een kerstdiner. Toch gaan we het vandaag even anders doen, we gaan voor een kerstlunch. Want waarom zou je alleen samen dineren als je ook sfeervol samen kunt lunchen? Zo begint de kerstvreugde gewoon al iets eerder op de dag en mag je nóg meer eten. Niks mis mee toch? 😉 Vandaag vertellen wij je hoe je kerstsandwiches kunt maken.

Het voordeel van deze sandwiches: je kunt ze beleggen met alles wat jij lekker vindt! Zo kun je bijvoorbeeld de restjes die ontstaan zijn bij de voorbereidingen voor het kerstdiner op de broodjes gooien. Of bijvoorbeeld gaan voor jouw favoriete broodbeleg. Van chocopasta tot zalm, alles is mogelijk! Laten we maar snel aan de slag gaan 😉

 

Wat heb je nodig?

  • Kraayennest brood zonder korstjes, het maakt niet uit welk brood je kiest. Elk brood is bruikbaar als je de korstjes eraf snijdt.
  • Steekvormpje in de vorm van een kerstboom (dit kan ook een ster of ander kerstfiguurtjes zijn). Heb je geen steekvormpje? Print dan het sjabloon van een kersboom uit op een papiertje en knip deze uit, gebruik een mes om het sjabloon in het brood te snijden.
  • Beleg naar keuze

 

Wat gaan we doen?

Als je de korstjes van het brood verwijderd hebt, steek je met het steekvormpje de kersboom uit het sneetje brood. Je kunt er voor kiezen om het uitgestoken figuurtje te beleggen met jouw favoriete ingrediënten.

Een andere optie is om 1 boterham ‘heel’ te laten, die te beleggen en vervolgens af te dekken met de boterham waar een kerstboom uit gestoken is. Zo zie je door een soort ‘venster’ in de vorm van een kerstboom het beleg van jouw sandwich.

Super simpel dus. Waar ga jij deze heerlijke sandwiches mee beleggen?